Систем 48

21.05.2019. 17:51
Одељење за инспекцијске послове
Обраћам Вам се са молбом да дођете у радњу трговинског ланца "Аман", који се налази улици Ђуре Салаја бр. 11 у Лесковцу због чијег неадекватног одлагања смећа ми годинама имамо проблем. До недавно ово је била радња "Ориона", али су проблеми били исти и тада и сада, као и радници који ту раде. Наиме, они одлажу смеће на свега један метар од заједничке ограде у три канте које се напуне после пар дана. Преостало смеће стављају у танке кесе које стављају уз саму жичану ограду која нас дели. Мачке цепају кесе и сав његов садржај разносе по нашем дворишту. Због обиља смећа множе се мишеви које они трују, а које мачке такође доносе у наше двориште. Радници ове продавнице користе узан простор између радње и нашег дворишта за паузу, када галаме не водећи рачуна о добу дана, телефонирају, пуше и бацају опушке у наше двориште. Прошле године је један од њихових радника уринирао у наше двориште, због чега смо морали да позовемо полицију, јер су њихове раднице крајње дрско реаговале када су их моји родитељи обавестили о овом инциденту. О свему овоме смо више пута обавештавали власника "Ориона", који ништа није предузео. Више пута смо се обраћали и Комуналној инспекцији, али смо добијали одговор да оно што се дешава у дворишту није у њиховој надлежности, већ само оно што је на јавној површини.
Данас, 21. 5. 2019., радници ове продавнице су изнели препуне канте смећа које се свуда просуло и које је ветар разнео целом дужином испред нашег дворишта. Када сам опоменула радницу да је ово њихово смеће она је рекла да ће га очистити када заврши пријем робе. Смеће испред њихове радње је почистила, док је испред нашег дворишта остало целог дана. Ветар га разноси и уноси у наше двориште, рачунајући и тоалет папир који је испао из канти. За све ове наводе имам мноштво фотографија и снимака.
Молим Вас да дођете до ове радње и сами се уверите у све што је овде написано и предузмете нешто како бисмо могли да имамо нормалан живот у властитој кући.
С поштовањем,

Ивана Пауновић
Ђуре Салаја 13
Лесковац
РЕШЕН
Дана 21.05.2019. године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца достављена је електронским путем Ваша представка против привредног субјекта који обавља трговинску делатност у ул.Ђуре Салаја бр.11, у Лесковцу.
Обавештавамо Вас, да ће инспектор Одељења за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца, након прикупљања података од значаја за инспекцијски надзор, поступити у складу са Законом, о чему ћете бити накнадно обавештени.
Обавештавамо Вас да је након прикупљања података од значаја за инспекцијски надзор и непосредног увида, комунални инспектор Одељења за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца, утврдио да није надлежан за поступање по поднетој представци.