Систем 48

26.06.2019. 19:36
Одељење за инспекцијске послове
Поштовани,
Обратила сам се 21. маја са молбом да дођете у радњу трговинског ланца "Аман" у улици Ђуре Салаја бр. 11 и да видите у каквом неусловном простору они држе смеће за које немају довољно канти и које стављају у пластичне кесе. Због тога ми свакодневно сакупљамо смеће и угинуле мишеве које мачке доносе у наше двориште. О томе смо Вас и телефоном накнадно обавестили, али се ништа није променило. И даље поред наше пријаве стоји назнака У РАДУ. Како је могуће да је један објекат добио дозволу за рад, а да смеће држи у делу дворишта испред комшијских врата, у простору од једног метра између заједничке ограде и дотичног објекта? Осим смећа они овде држе и гајбе које ређају у неколико редова до висине од неколико метара, на свега тридесетак центиметара од ограде, тако да се дешавало да јачи ветар обори гајбе у наше двориште, за шта имам више фотографија.Због врло уског пролаза, радници су срушили ограду која нас дели у дужини од неколико метара, јер се једва провлаче носећи кутије и гајбе. Зар није обавеза власника објекта, који има финансијску корист од изнајмљивања овог простора, да кориснику да одвоварајући простор за складиштење смећа у делу дворишта са друге стране објекта, који је много пространији и адекватнији за ову намену?
Осим ових проблема постоји и проблем са паркирањем камиона који доносе робу испред нашег дворишта, Данас се огромни камион који је њима доносио робу паркирао на свега пола метра испред наше капије готово целом дужином дворишта, тако да смо једва могли да изађемо из дворишта. Радник који је примао робу је пре неколико недеља намерно наводио возача другог камиона да се намерно паркира испред наше куће. Ја сам по ко зна који пут направила и снимке и фотографије. Власник камиона је "Орион" са регистрацијом LE-037-EP.
Надам се да ћете сада нешто предузети и обавестити нас о томе.

РЕШЕН
Дана 26.06.2019. године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца достављена је електронским путем Ваша представка против привредног субјекта који обавља трговинску делатност у ул.Ђуре Салаја бр.11, у Лесковцу.
Обавештавамо Вас да је након прикупљања података од значаја за инспекцијски надзор, комунални инспектор Одељења за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца утврдио да није надлежан за поступање по поднетој представци.