Систем 48

25.11.2019. 10:54
Одељење за инспекцијске послове
КОМУНАЛНОЈ ИНСПЕКЦИЈИ
Лесковац

Предмет: Пријава против Дојчиновић Снежане, власника пса, са пребивалиштем у Лесковцу, у улици Илије Стреле 16/13, због ремећења јавног реда и мира

Пре доношења одлуке Скупштине града Лесковца неколико пута сам пријављивала Дојчиновић Снежану, сувласника стана у улици Илије Стреле 16/13, у ком чува пса, због кршења јавног реда и мира.
Конкретно, због вишечасовног узмиравања кроз лајање и завијање пса које траје од средине 2016. године, мој крвни притисак од уобичајног расте на вредности преко 190 са 100. Ако се узме у обзир чињеница да сам оперисана од анеуризме трбушне аорте, као и да ми је током друге оператције уграђен двоструки бајпас, недопустиво узнемирање има велике импликације на моје здравствено стање. Пас непрестално завија и узнемирава станаре зграде, немогуће је спавати ноћу јер именованa и не покушава да обузда животињу. Веома често животињу оставља закључану у стану због чега завија по неколико сати, све до њеног повратка.
Молим вас, да као надлежна институција, предуземете законом предвиђене активности и мере, јер ћу у супротном морати да се обратим другим надлежним инститцијама и медијима, што ће вероватно ваше досадашње ангажовање на овом случају ставити под лупу јавности и других институција система.
У нади да ћете предузимањем конкретних активности и мера спречити даље узнемиравање, али и угрожавање здравља људи, унапред вам се захваљујем.


У Лесковцу, 25.11.2019.
Мира Звездановић, Илије Стреле 16/7
Телефон 064-035-2339
РЕШЕН
Дана 25.11.2019. године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца достављена је електронским путем представка по питању држања домаћих животиња - паса у Лесковцу, у улици Илије Стреле бр. 16.
Обавештавамо Вас, да је поступак инспекцијског надзора у току, да се исти врши по издатом налогу за инспекцијски надзор, као и да ће Одељење за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца предузети мере предвиђене Законом, о чему ћете бити обавештени на начин предвиђен Законом.