Систем 48

02.09.2021. 22:13
Одељење комуналне полиције
Zahtev

za čišćenje deponije kod romske Crkve u naselju Slavka Zlatanovića

Poštovani,

Obraćamo se sa molbom za čišćenje deponije u naselju Slavka Zlatanovića kod romske Crkve u cilju sprečavanja širenja zaraze i bolesti (u predhodnom periodu bilo je pojave žutice) zaštite životne sredine.

Napominjemo da stanovnici romskog naselja ističu da je broj kontejnera u romskom naselju mali da skladišti celopupnu količinu smeća, s obzirom na broj stanovnika i na "retko" pražnjenje kontejnera.Predlažemo uredjenje dela za kontejnere (postavljanje betonske podloge), postavljanje 6-7 kontejnera i ČEŠĆE (možda i SVAKODNEVNO) odnošenje smeća u cilju rešenja ovog problema.Napominjem da smo se više puta obraćali sa ovom molbom i da su odgovarajuće službe reagovale na adekkvatna način, ali je problem bivao kratkotrajno rešen jer bi za nekoliko dana deponija ponovo "nikla".Pre dva meseca smo se obratili (08. 07. 2021.) Privrednom društvu - Porr-Werner & Weber-Leskovac, Komunalnoj inspekciji i Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine i dobili odgovor od Porr-werner & Weber-a o prispeću mejla. Deponija je ubrzo bila delimično očišćena, ali ubrzo zatim je stanje postalo isto, jer i posle čišćenja zaostaje veći deo otpada. (U prilogu je slika izgleda deponije posle čišćenja)Bili bi zahvalni ukoliko bi ste u dogovoru sa drugim službama koje su na bilo koji način nadležne za ovaj problem, našli rešenje u cilju trajnog i kvlitetnog rešenja problema ove površine.
У РАДУ
Поштована,
Комунална полиција ће предузети мере из своје надлежности у наредном периоду појачаће контролу на наведеној локацији. Такође, наредних дана у сарадњи са Одељењем за жаштиту животне средине, ЈКП Комуналцем и PWW, предузеће мере на уклањању насталог отпада.