Систем 48

06.10.2015. 14:52
Одељење за инспекцијске послове
Predmet: Zatakljena letnja bašta na pešačkoj (javnoj) površini u ulici Koste Stamenković

Poštovani,
Obraćam Vam se molbom da proverite legalnost zastakljenog , sada već objekta , u sklopu kafića – picerije „Intermezzo“ u ulici Koste Stamenković (lokal u prizemlju zgrade S/18).
Vlasnici lokala su, predpostavljam, na skoro uređenojm trotoaru podigli zastakljenu baštu i na taj način, ne samo, tim objektom nadkrivenim „tendom“ naružili tek srđenu površini već i samanjili pešačku stazu kao i učinili nepreglednim izlaz iz dvorišnog dela zgrade.

U slučaju da za sve gore navedeno postoje potrebne dozvole (u šta ne verujem) ja se unapred izvinjavam.
Obaveštenje iste sadržine dokumentovano fotografijama poslaaću na adrese nadležnih republičkih ministarstava kao i Kabinetu predsednika Republike Srbije, jer je očigledno u pitanju propust stručnih ljudi zaduženih za izdavanje dozvola ili samovolja vlasnika lokala koja je ostala „neprimećena.
РЕШЕН
Dana 06.10.2015. godine Gradskoj upravi za inspekcijske poslove grada Leskovca dostavljen je elektronskim putem zahtev zabrinutih građana iz Leskovca po pitanju zastakljivanja letnje bašte u ul. Koste Stamenkovića u Leskovcu postavljene na javnoj površini - pešačkoj stazi.
Obaveštavamo Vas da je Gradska uprava za inspekcijske poslove grada Leskovca dana 12.08.2015. godine pokrenula postupak radi uklanjanja manjeg montažnog objekta - letnje bašte postavljenog na površini javne namene u Leskovcu u ul. Koste Stamenkovića neposredno ispred poslovnog prostora "Intermezzo" d.o.o Leskovac kao i da će ova Uprava preduzeti Zakonom i Odlukama grada propisane mere.
Istom prilikom Vas obaveštavamo da je odredbama Odluke o postavljenju manjih montažnih objekata na površinama javne namene na teritoriji grada Leskovca dozvoljeno postavljanje bašti zatvorenog tipa uz pribavljeno Rešenje - odobrenje nadležne gradske uprave. "Intermezzo" d.o.o Leskovac poseduje rešenje Gradske uprave za urbanizam i stambeno - komunalne poslove grada Leskovca kojim se odobrava postavljanje tende na fasadi poslovnog objekta "Intermezzo" d.o.o. Leskovac u ul.Koste Stamenkovića.