Систем 48

20.10.2015. 09:21
ЈП Урбанизам и изградња
GRAD LESKOVAC
-G R A D O N A Č E L N I K U-
GRAD LESKOVAC
GLAVNI URBANISTA
-Ivana Joksimović-
JP DIREKCIJA ZA URBANIZAM I IZGRADNJU GRADA LESKOVCA
-D i r e k t o r u-
L E S K O V A C

PREDMET: Predlog, Dimitrijević Dragoslava,
iz Leskovca, ul. Dubočica, br.15, o
načinu uredjenja kp.br.4523 KO Leskovac,
na kojoj je izgradjen njegov objekat
Telefon za kontakt: 063 1827153

U Leskovcu, u ul. Dubočica, br. 15, na kp.br.4523 KO Leskovac, stanujem sada u mojoj kući koju sam nasledio od roditelja, od 1963.godine.
Katastarska parcela i objekat na istoj su dobijeni i izgradjeni na osnovu odobrenja nadležnih organa, što podrazumeva da su isplaćene sve predvidjene nadoknade za korišćenje i parcele i objekta.Od uvek, jedini prolaz do ulice Dubočice, za navedeni stambeni objekat kao i za ostale stanovnike ove slepe ulice od broja jedan do sedamnaest je i sadašnji prolaz širine oko 2,50 m., a dužine oko 30 m.
Iz razno raznih razloga nije na licu mesta sproveden urbanistički plan koji podrazumeva da ova slepa ulica izadje na ulicu Dubočicu i ulicu Vase Pelagića, istovremeno.
U sadašnjoj situaciji, umesto da se razmatra pitanje otvaranje predmetne slepe ulice, makar samo na jednu stranu, vode se razgovori da se postojeće stanje na terenu još više zakomplikuje otvaranjem nekih nemogućih ulica, izmedju sada nepostojećih ulica u interesu nekih pojedinaca. Medjutim, otom potom, kada to dodje da se o tome raspravlja.
U trenutnoj situaciji osnovni problem je što se taj postojeći jedini prolaz do ulice Dubočice, kolima i pešice, ne može koristiti obzirom na stanje podloge.
Radi se o tome da je celokupni put pod vodom tako da je nemoguće da se dodje do ulice Dubočice, a da se ne pregazi voda najmanje dubine od 10 cm.
U ostalom, fotografije postoje i one su dostavljene na uvid Direkciji za izgradnju.
U ostalom, najbolje bi bilo da na licu mesta izadje neki predstavnik stručnih službi, izvrši uvid u postojeće stanje i da neki predlog za privremeno rešenje postojećeg problema nemogućnosti izlaska stanovnika tog slebog kraka ulice Dubočice na ulicu Dubočicu.
Predlagač kao dugogodišnji stanovnik navedene ulice, autor više dopisa na razno razne adrese u vezi rešavanja postojećeg pitanja u ovom trenutku smatra da je jedino moguće i realno rešenje, jedno privremeno rešenje koje neće mnogo koštati, a ublažiće probleme gradjana navedene ulice.
Predloge da se postojeći prolaz uredi, sa odgovarajućim gradjevinskim mašinama, nasipe šoderom i to samo jedna strana ulice i jedna postojeća šahta u navedenoj ulici koja je zatrpana očisti i stavi u funkciju.
Navedenim privremenim rešenjem gradjani će moći da od svojih kuća izlaze po suvom do ulice Dubočice, a i nesmetano će se odvijati saobraćaj putničkim motornim vozilima.
Opisano rešenje bi bilo trenutno rešenje, sa malim ulaganjem, a što se tiče trajnog rešenja, u skladu sa urbanističkim planom, to se ostavlja naslovu da uredi i sprovede u skladu sa postojećim planovima i mogućnostima grada.
Još jednom mole se naslovljeni organi da obavezno izvrše pre davanja odgovora na ovaj dopis koji se očekuje, u svakom slučaju izvrše uvidjaj na licu mesta.
S poštovanjem,

19.10.2015.godine P R E D L A G A Č
L e s k o v a c Dragoslav Dimitrijević
У РАДУ
Strucna sluzba JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac ce u najhitnijem roku izaci na teren u pomenutoj ulici i utvrditi realne mogucnosti ispunjenja Vaseg zahteva za nasipanje ulice soderom .