Систем 48

16.02.2016. 19:33
ЈКП Водовод
Станујем у згради " Лепа Брена" ул.28 март 1А/63. Већ неколико година уназад, долазе нам рачуни за воду који су јако велики у односу на то колико плаћају неки други потрошачи ( 9 м3 по члану). Вероватно је у питању неки озбиљан дефект на мрежи, погрешан обрачун или погрешно очитавање водомера. Молим Вас да решите овај проблем.
РЕШЕН
Poštovani,

Na osnovu Vašeg zahteva da ispitamo ispravnost obračuna vode i eventualno pogrešno očitavanje vodomera, kao i mogućeg defekta na vodovodnoj mreži, obaveštavamo Vas da smo izvršili uvid u evidenciju Naplatne službe i na osnovu svih činjenica i podataka, tj. uvida u čitačke knjige i uvida u analitičku katricu potrošača, Vaš račun je ispravan, a očitavanje vodomera vrši se svakog meseca i to u prisustvu presdednika Saveta zgrade, tako da nismo dobili prigovor o pogrešnom očitavanju vodomera.
Imajući u vidu napred navedeno, u skladu sa članom 47. Odluke o vodovodu i kanalizaciji na teritoriji grada Leskovca, obračun vode za Savet zgrade, vrši se očitavanjem potrošnje vode po glavnom vodomeru, a raspodela potrošnje vrši se na osnovu overenog spiska članova domaćinstva od strane predsednika Skupštine zgrade ili predsednika Saveta zgrade.
Što se tiče Vaših navoda da je u pitanju neki ozbiljan defekt na vodovodnoj mreži, JKP “Vodovod” Leskovac, nije nadležan da vrši popravku i održavanje vodovodne mreže iza mernog uređaja tj. vodomera, tako da nadležnost i odgovornost održavanja unutrašnjih vodovodnih instalacija pada na teret korisnika , u skladu sa članom 7. Odluke o vodovodu i kanalizaciji na teritoriji grada Leskovca.

S´poštovanjem
JKP “Vodovod” Leskovac