Систем 48

21.07.2015. 20:25
ЈКП Водовод
na području guberevca, gornjeg i donjeg bunibroda u poslednjih desetak dana u popodnevnim i večernjim časovima dolazi do nestanka vode ili je pritisak toliko slab da je gotovo nema. molim vas da proverite o čemu se radi i rešite ovaj problem.
hvala unapred
ИНВЕСТИЦИЈА У ПЛАНУ
U vezi vašeg pitanja vezanog za prekid u vodosnabdevanju i smanjenju pritiska u vodovodnim instalacijama u kasnim popodnevnim satima u naseljenim mestima Guberevac, D. I G. Bunibrod, JKP“Vodovod“ vam daje sledeći odgovor:
Prema postojećem sistemu vodosnabdevanja grada Leskovca, istočni vodovodni krak koji vodi prema naseljima Guberevac i D. I G. Bunibrod je privremano vezan na vodovodnu mrežu manjeg profila u ul.Sime Pogačarević, što predstavlja usko grlo u sistemu. Naime, prema našim merenjima u vodovodnoj mreži u mesecu aprilu ove godine, kada je normalna potrošnja vode, pritisci u vodovodnoj mreži se kreću u intervalu od 3 do 4,5 bara, što je idealan pritisak u mreži. Ali u letnjim mesecima usled veoma visokih temperatura vazduha, dolazi do povećane potrošnje vode, samim tim i velikog pada pritiska pa i potpunog nestanka vode. Voda se u letnjim mesecima troši nekontrolisano ne samo za sanitarne potrebe već i za polivanje bašti i travnjaka, punjenja kućnih bazena i dr.
Trajno rešenje ovog problema je moguće, izgradnjom vodovodne linije profila Ø 500 koji bi se priključio na potisni cevovod iz rezervoara na Rudarskoj kosi. Spajanjem cevovoda Ø 500 sa istočnim vodovodnim krakom prema naseljim Guberevac i D. I G. Bunibrod stvorili bi se povoljniji uslovi za stabilizaciju pritiska u mreži. Realizaciju ovog projekta prati i finansira JP Direkcija za urbanizam i izgradnju grada Leskovca. Za sve informacije vezane za realizaciju ovog projekta potrebno je da se obratite JP Direkcija za urbanizam i izgradnju grada Leskovca.
Molimo građane da racionalnije troše vodu kako bi se poboljšalo vodosnabdevanje, jer će nastali problem trajati sve dok su visoke temperature i povećana potrošnja vode.
Hvala našim potrošačima na razumevanju!