Систем 48

07.06.2021. 07:00
Одељење за инспекцијске послове
Postovani,
Molim Vas za informaciju kada cete poceti sa primenom Zakona o obavezi svih drzavnih institucija da zastavu Republike Srbije obavezno isticu na mesto propisano Zakonom uz postovanje i kvaliteta i izgleda zastave.
Bilo bi dobro da se sve institucije ugledaju na mesto,izgled i kvalitet istaknutih zastava na zgradi SO Leskovca,na osmospratnici ,zgradi pozorista,kao i jos nekoloko odgovornih institucija ponosno viju zastave kako je predvideo Zakon.


OVAKO SE BRANI DRZAVA. Dobroslav
РЕШЕН
Дана 07.06.2021.године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца, електронским путем достављен је подесак по питању употребе грба и заставе на територији града Лесковца.

У циљу превентивног деловања инспекције и остваривањa циља инспекцијског надзора, а у складу са одредбама члана 13. Закона о инспекцијском надзору („Сл. гласник РС“, бр. 36/2015, 44/2018 и 95/2018), обавештавамо Вас да инспектори Одељења за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца редовно врше контролу по питању истицања, употребе и одржавања грба и заставе на начин прописан Законом и подзаконским актима. Поступање супротно Законским и подзаконским прописима сматра се прекршајем за који је прописана новчана казна у фиксном износу издавањем прекршајног налога у писаној форми.

Такође Вас обавештавамо да ће Одељење за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца, и у наредном периоду, у складу са годишњег и оперативног плана инспекцијског надзора, вршити надзоре по питању истицања, употребе и одржавања грба и заставе, те предузимати мере прописане Законом и подзаконским прописима.