Систем 48

07.06.2021. 07:00
Одељење за инспекцијске послове
Postovani

Obracam se u nadi da ce te uraditi neophodno i obustaviti bahaćenje prevoznika DOO Kanis. Isti je zakupac starog hangara Aerokluba poslednjih 20tak godina, na korišćenje ima deo poligona za obuku vozača sa izlazom na glavni put prema poljoprivrednoj skoli odnosno gradu, koji je koristio više od decenije, da bi pre tri godine, nejasno uz čije odobrenje , porušio nekadašnju ogradu, posekao drveće koje je bilo odlična zaštita od buke i prašine , te je sebi otvorio novi put i time svakodnevno izlaže stanovnike obližnjih kuća neviđenoj buki i prašini koja nastaje od stalnog prolaženja autobusa po putu koji je predviđen za stambeno naselje odnosno mali putnički saobraćaj. Pored toga, radnici prevoznika DOO Kanis, uprkos cestim molbama od strane meštana naselja neprekidno danju i nocu (a posebno noću )parkira autobuse na zelenoj povrsini pered decijeg igrališta, ostavlja autobuse da rade, te roditelji umesto da spokojno puste svoju decu na igralište koje bi trebalo da bude bezbedno , mi dežuramo u strahu da neko dete ne podleti ispod autobusa. Pored ovoga, deca su stalno izložena izduvnim gasovima i prašini koja se stvara na neasfaltiranom putu nakon prolaska autobusa. ZAR IGRALIŠTA NE BI TREBALO DA BUDU BEZBEDNA ZA NAŠU DECU? ZAR TOKOM TRČANJA I IGRANJA FUDBALA DECA MORAJU DA UDIŠU IZDUVNE GASOVE?
Pored svega gore navedenog, put koji je namenjen za mali putnički saobraćaj je razoran stalnim prolaskom autobusa, te su deca svaki put kada sednu na biciklu ili rolere u opasnosti da usled manje nepaznje u igri upadnu u jedan od kratera na putu tako se ozbiljno povrede

video zapis nije bilo moguće priložiti uz ovaj dopis,
У РАДУ
Дана 07.06.2021.године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца достављен је електроснким путем поднесак чија садржине указује на питања веза на поступање и активности ауто превозника Канис ДОО.

Имајући у виду наводе изнете у поднеску обавештавамо Вас да ће сходно одредбама Закона о инспекцијском надзору („Службени гласник РС“, бр. 36/15, 44/2018-др.закон и 95/2018) Одељење за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца након прикупљања податка од значаја, а по оцени о постојању разлога за покретање поступка по службеној дужности, предузети мере предвиђене законом и подзаконским прописима, о чему ћете бити накнадно обавештени.